טיפים ועצות לאריזת המטבח

כאשר מתכוננים להובלות אנו צריכים לבצע מספר משימות כגון צביעת דירה, ניקיון ולעתים אף ריסוס. יש לארוז את תכולת החדרים בצורה מסודרת כך שיהיה לנו קל יותר להוביל את הציוד לדירתנו החדשה וכמובן – גם על מנת שנוכל לפרוק את תכולת דירתנו בצורה מסודרת  – כל חדר ותכולתו. אין ספק שאחד החדרים הקשים ביותר לאריזה, אם לא הקשה ביותר – הוא המטבח. עם שלל כלים מסוגים וגדלים שונים, חלקם שבירים ועשויים מזכוכית וחלקם עשויים ממתכת וכן הלאה. להלן רשימה פשוטה שתיתן לכם עצות שימושיות באריזת תכולת המטבח לפני הובלה.

איך לארוז את המטבח להובלה?

מיון כלי המטבח – על מנת שתוכלו לראות אילו כלים יש לכם, עליכם לפתוח את הארונות והמגירות ופשוט לפרוס את תכולת המטבח כך שכל הכלים יהיו חשופים בפניכם. ניתן לפרוס את הכלים על השיש או שולחן גדול.

לאחר שכל כלי המטבח גלויים לפניכם, אתרו את אותם כלים שלא השתמשתם בהם בחצי שנה האחרונה ומיינו אותם לשלוש קטגוריות:

כלי מטבח לתרומה – אלה הם אותם כלים שאין לכם שימוש בהם. במקום לתפוס מקום מיותר בארונות ובמקום להשקיע מאמצים באריזתם והובלתם, פשוט תרמו אותם למישהו שיעשה בהם שימוש.

כלים מיוחדים לחגים – יש לכם סכום או/ו צלחות המיועדות לשימוש בחגים – ארזו אותם בנפרד וודאו שגם פריקתם בביתכם החדש תהיה במקומות המיועדים לכך. התחילו לארוז אותם מיד (בהנחה שאתם לא עוברים במהלך החגים). סעיף זה כולל גם את אותם כלים שהשימוש בהם נדיר כמו כוסות ואגרטלים מעוצבים.

כלים לשימוש יומיומי – לדוגמה –  סכו"ם, טוסטר ומחבת. השתמשו בהם בימים האחרונים בדירתכם ובימים הראשונים בדירה החדשה. ארזו כלים אלה בנפרד ורק בסוף התהליך – ממש לפני הובלת הדירה.

מומלץ לצרוך את המזון הרטוב – בשר, עופות, דגים, מזון קפוא ירקות ובכלל כל אותם מוצרי צריכה שאיננו יכולים להוביל לדירה החדשה. את מוצרי המזון היבש – כאלה שאין סכנה בהובלתם לדירה החדשה, ניתן להתחיל ולארוז.

הכינו חומרי אריזה

על מנת לארוז את תכולת המטבח אתם תזדקקו למוצרים הבאים – רשימה זו הינה בסיסית ויכולה להשתנות לפי יכולת היצירתיות שלכם.

  • קרטונים נקיים
  • שקיות ניילון
  • סרטי הדבקה
  • טוש לסימון תכולת הקרטונים
  • שקיות בועות
  • ניילון נצמד
  • ניירות אריזה או עיתונים

ניתן להחליף את מרבית שקיות הבועות במגבות מטבח. בדרך זו תחסכו בחומרי אריזה יקרים ובנוסף תוכלו לצמצם את כמות הארגזים.

דגשים לאריזת הדירה

  • את כלי המטבח יש לארוז בצורה אנכית – בצורה זו כלי המטבח יהיו חסינים יותר.
  • יש לרפד את הקרטונים
  • עטיפת כל הכלים בנפרד על מנת למנוע חיכוך וסכנת שבירה
  • מלאו את החללים הריקים בחומרי אריזה על מנת למנוע תזוזה ושבר בעת הובלת הדירה.
  • ניתן לארוז את הסכו"ם שבמגירה על ידי הוצאת מתקן הסכו"ם (כולל הסכו"ם) וליפוף של ניילון נצמד. שיטה זו תאפשר לכם לפרוק את הסכו"ם בקלות – על ידי הוצאת הניילון הנצמד.

לסיכום – למרות הקושי שבאריזת כלי המטבח, ניתן לבצע זאת בצורה פשוטה יחסית – כל שעליכם לעשות הוא לתכנן את האריזה בצורה ברורה. קחו לכם את הזמן, הכינו מראש את חומרי האריזה הנסקרים מעלה, רוקנו את כלי המטבח (ניתן לסדר חלק או ארון אחרים בכל פעם על מנת שלא תלכו לאיבוד בין כמויות הכלים…) והתחילו למיין תוך כדי אריזה חכמה ויעילה – כזאת שתשמור על כליכם בעת הובלת הדירה.

כתבות שעשויות לעניין אתכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים